Året i siffror
08 jan 2017

Året i siffror

Julledigheten börjar gå mot sitt definitiva slut och det är dags för ett ordentligt bokslut. Det är en skön känsla att blicka tillbaka och försöka sammanfatta vad som egentligen hände. Allt gick ju så snabbt! Så här har året sett ut i stora drag. Allt är inte med förstås. Jag har försökt lägga pusslet med de stora pusselbitarna.

Workshops (7)

Workshops är nytt för året. En klurig uppgift som verkligen kan ge värdefulla insikter om det görs rätt. Tillsammans med 100 procent har jag genomfört sju workshops under året. Flera av dem har handlat om att skapa samsyn om vad webben ska åstadkomma. Det är så lätt att bara sätta upp en webbsida, utan att fundera igenom vem som ska använda den, till vad och på vilket sätt. Vi har även haft strategi- och visions-workshops som handlat om att alla ska ha samma bild av var företaget är på väg. För att få fler verktyg gick jag en utbildning hos Astrakan under hösten och kan nu titulera mig diplomerad facilitator.

Kommunikationsstöd (11)

Det är här jag lägger absolut mest tid. Det handlar både om externt och internt kommunikationsstöd, ofta för företag som inte har någon egen marknadsorganisation, men även för stora företag som behöver hjälp tillfälligt. Förändringskommunikation är ett sådant exempel. Aldrig är väl kommunikation så viktigt som när man står inför stora förändringar. Det kan handla om omorganisation, nedskärningar och annat som medför oro och stress för medarbetarna om man inte kommunicerar strategiskt. Jag har även ett flertal företag och organisationer som jag jobbar med löpande. FindIT är ett sådant exempel, där jag funnits med sedan 2013, liksom Ambulansproduktion och Gävle Hamn med flera.

Film (10)

Tio filmer har det blivit under året, varav vissa endast används som internkommunikation. Min roll i filmskapandet är nästan alltid idé, storyboard och manus. Den som jag kanske är mest stolt över är Sandviken Pure Power, men det har också blivit några reklamfilmer och ett par animerande filmer, som Strukton Rail exempelvis. Det kommer antagligen att bli ännu mer film under 21017. Kunderna börjar verkligen se nyttan av film.

Webbsidor (14)

Min egen webbsida har verkligen blivit styvmoderligt behandlad under året som gått. Det beror förstås på att kunderna måste komma först. Fjorton webbsidor har det blivit under året och då räknar jag bara de som är total make-overs eller helt nya. Jo, det finns faktiskt företag som fortfarande saknar webbsida helt. Det är fascinerande tycker jag. Många har också väldigt svårt att beskriva vad de faktiskt gör och varför. De bara jobbar, kunderna är nöjda och ingen vet varför. Spännande.

Artiklar (100-tal)

Den här posten var inte lätt att räkna. Det är troligtvis fler. Jag skriver exempelvis många av artiklarna i Meet Sandvik och MetalWorking World, men har under året även skrivit artiklar i Movexums årsbok, Sandvikens kommuns sommar- och vintertidningar och mycket mer. Jag älskar verkligen att skriva artiklar och ser fram emot att sätta tänderna i 2017 års artiklar.

Blogg och bok (1+1)

Svets-bloggen på LinkedIn får en egen rubrik, även om den förstås skulle kunna gå under rubriken kommunikationsstöd. Den är så fantastiskt rolig att vara en del av. Ja, det har blivit en bok också under året. Den handlar om vevaxelbearbetning, vilket är ett spännande område för vissa människor 🙂

Det räcker så. God fortsättning!

Året i siffror

En hälsning från savannen, julafton 2016.

 


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *