Meeting the president

Meeting the president

Det är en ny president i stan. Den första kvinnan på posten, den första icke-svensken. Nadine Crauwels är den som ska ta Sandvik Coromant till nya höjder. Det är inget enkelt jobb hon har fått: att få 8,500 medarbetare i 150 länder att överträffa sig själva. Sandvik Coromant har nämligen varit en framgångssaga i 75 år, med lönsamhetsnivåer som kan få vilket industriföretag som helst att blekna; år efter år, som ett självspelande piano.

Idag står branschen inför enorma utmaningar. Marknaden växer inte lika snabbt som den gjort tidigare och konkurrensen ökar. Lägg sedan till digitalisering till pusslet, så kan vi börja prata om behov av nya kompetenser, nya tekniker, nya maskiner, nya material och nya metoder. Att kriget om nyckelkompetenser blir allt hårdare är grädde på moset.

Jag fick hur som helst äran att intervjua henne när hon var helt ny på jobbet – eller nja, hon har jobbat på firman i 22 år, så speciellt ny är hon kanske inte, men det är första gången hon får skriva president på visitkortet. Efter det har jag skrivit ytterligare två artiklar, som kommer under våren 2018.

Här är artikeln!