Sandvikens kommuns vintertidning 2018

Uppdrag: Vintertidning 2018
Datum: Hösten 2018
UppdragsgivareSandvikens kommun via 100 procent
Mitt uppdrag: Skriva texter

Läs tidningen här!

Sandviken har fått en ny och toppmodern biograf, mitt i stan, på samma adress som Grand låg redan 1939. Vi berättar också om att Lenas Trafikskola erbjuder elmoppe för den som ska ta moppekörkort och att Sandvik och Gästrike Ekogas slutit ett avtal som gör att Sandvik kan dra ned sitt koldioxidutsläpp, samtidigt som Gästrike Ekogas får avsättning för all den biogas de producerar. En vinst för båda företagen, och inte minst för miljön. Som vanligt väldigt roligt att skriva texter till Sandvikens kommuns sommartidning! Om Sandvik kan vi dessutom berätta att de jobbar ihop med SSAB för att hitta ett klurigt sätt att spåra materialet hela vägen genom produktionen, vilket inte är så lätt med tanke på allt detta material måste utstå på vägen från smälta till färdig produkt. Det och mycket mer ryms i Sandvikens kommuns vintertidning denna gång.

Vintertidning 2018 för en kommun i framkant

Sandvikens kommun vill uppfattas som den moderna industristaden och jobbar med tre områden som alla syftar till att skapa den bilden: Näringsliv, turism samt leva och bo i Sandviken. De tar varje år fram två profilerings-tidningar (en vintertidning och en sommartidning) som delas ut dels i Sandviken och dels på mässor i hela Sverige. Syftet med tidningarna är att dels att få folk som redan bor här att utnyttja de möjligheter som finns och dels att locka folk att flytta till Sandviken.

Kommunen ligger verkligen i framkant när det gäller hållbarhet. Med norra Europas största landbaserade vindkraftspark, Sveriges fjärde vätgasmack och världens första elväg har man en del att vara stolt över. Det och mycket mer berättar vi om.