Systemair – brandingfilm

Systemair bred

Systemair – this is what we do

I den lilla Västmanländska bruksorten Skinnskatteberg bor det drygt två tusen personer. Här har man brutit järn sedan 1300-talet och ägnat sig åt storskalig trähantering genom tiderna. Det är måhända oväntat att man idag hittar ett globalt high-tech-företag som är listat på Nasdaq-börsen här, men det gör man. 1974 grundade nämligen Gerald Engström Systemair precis här. 2017/18 omsatte företaget 7,3 miljarder kronor och sysselsatte 5,500 personer i 50 länder. Huvudkontoret ligger fortfarande i Skinnskatteberg.

Det är häftigt att komma in i de stora, luftiga (såklart!) lokalerna vid den lilla sjön Övre Vättern, för det är verkligen high-tech. Om någon förvillats tro att ventilation är enkelt bör man göra ett studiebesök i Skinnskatteberg. Här sker omfattande R&D och produktutveckling i labb och snygga testlokaler där man verkligen får uppleva ventilation i alla dess former.

När Systemair ville beskriva vad de egentligen gör, vände de sig till Videa i Gävle. Jag fick skriva manus, vilket var otroligt kul. Här finns ett företag som säljer pigga hjärnceller och effektivitet i konferensrummet, komfort i köpcenter och offentliga lokaler – hälsa helt enkelt, förpackat i väl genomtänkta ventilationssystem.

Här kan du se filmen!