Upprättelse för out of office-meddelandet
10 jul 2019

Upprättelse för out of office-meddelandet

Jag förstår att folk vill gå på semester, absolut. Och att det kan bli lite stressigt där i slutet på sista arbetsdagen när man till slut lyckats stryka den sista punkten på att-göra-listan. Men snälla, lägg någon minut på out-of-office-meddelandet! Tänk på att det där korta svaret som går ut till alla människor som försöker mejla dig under semestern säger en del om vem du är.

Vacation out of officeDu känner igen dem: ”Är på semester. Läser inte mejl under den perioden”. Ganska vanligt out-of-office-meddelande. Vad säger det? Att du är en person som minsann har förstått det här med att skilja på arbete och fritid, samt att den som till äventyrs ändå mejlar under den här perioden (vilken period förresten?) snällt får vänta. Eller vända sig till någon annan. Oklart vem. Eller kategorin som en gång i tiden visste hur man ändrade sitt out of office-meddelande och gjorde det grundligt då, men som nu har glömt hur man gjorde. Återvinning i all ära, men att skicka ut julhälsningar i sommartid är slött. Den roligaste (och säkerligen mest frustrerande för många) denna vecka har ändå varit den som visas i bilden i detta inlägg. ”Hello I’ll be out please contact Julie for assistance.” Hur länge ska du vara borta och vem i hela friden är Julie? Jag önskar att jag hade sparat alla avarter. De hade blivit en hårresande roman.

Out of office-meddelandet som varumärkesbyggare

En av mina kollegor har tagit out of office till nya nivåer. Han har förstått att det är en viktig kommunikationskanal och att det säger väldigt mycket om dig som människa. Istället för att se det som något nödvändigt ont; något man bara slentrianmässigt slår på till jul och på sommarledigheten, använder han den frekvent för att berätta för världen vilka jobb han är ute på. ”Hej! Idag, den 10 juli 2019, är jag ute med drönaren och filmar milsvida skogar och småskalig avverkning hos en kund, så jag kanske inte svarar på ditt meddelande direkt. Räkna med att du får ett svar ikväll. Har du mer bråttom än så? Hör med kollegorna på telefonnummer…”. Trevligt va? Och vad säger det? En synnerligen aktiv kille som har otroligt spännande uppdrag som han lägger sin helhjärtade energi på, utan att för den skull glömma bort dig. Att han dessutom kan hjälpa till att filma med drönare kanske var ny information och skapade lite nya idéer hos den som mejlade… Det gäller förstås att komma ihåg att ändra sitt meddelande så att det verkligen bara används den 10 juli, men förstå potentialen!

Ge out of office-meddelandet upprättelse och lägg några minuter innan du ger dig av på semester!

Trevlig sommar!


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *