Användarvänlighet sökes: UX-writing
04 aug 2019

Användarvänlighet sökes: UX-writing

Det råder akut brist på programmerare. Vi hör det hela tiden. Allt är digitalt och det som till äventyrs inte är digitalt idag ska bli det imorgon, senast. Jag kan inte låta bli att fundera över vad det innebär. Vi tar fram appar, webbsidor, digitala verktyg, interfaces och vad det nu kan vara. Att använda big data effektivt är framtidens guldgruva och den som hittar tjänster för detta är kung. Men någon ska programmera och det är bråttom. Själva användarvänligheten får helt enkelt stryka på foten.

Jag har en kund som i kraft av sin storlek lägger stor vikt vid sitt intranät för information till sina medarbetare. Medarbetarna tycker dock att det var bättre förr och att det ”nya” intranätet suger. Man hittar inte det man söker och det är rörigt på många sätt. För den som är editor är det inte lättare. Man måste veta att man ska klicka precis där, bredvid knapparna, för att där kunna trycka på rätt ställe för att få en bild eller ett dokument synligt. Och så vidare. Editorerna är ganska få, så det går att lära upp dem och medarbetarna får gå på kurs för att hitta på intranätet. Problemet löst.

Att folk känner sig dumma ger ingen framdrift

Digitaliseringen går snabbt och alla ska med. Men alla är inte med. Långt ifrån. Det finns många som i bästa fall uppdaterar Facebook och instagram på sin telefon, googlar på resor och kollar på Netflix. Nu förväntas de förstå den alltmer digitala världen om de inte ska bli hopplöst efter och bli av med jobbet i nästa neddragningsvåg. De står som frågetecken inför knappar som inte syns, obegripliga gränssnitt och funktioner som på sin höjd kändes rätt för den hett eftertraktade programmeraren. Hur effektiv är en medarbetare som känner sig korkad, matt och hopplöst efter? Inte speciellt.

UX-writing är lösningen

Ju mer jag lär mig om UX-writing, desto säkrare blir jag på att jakten på programmerare genast bör kompletteras med en jakt på UX-writers. Mattias Åkerberg har på ett ypperligt sätt beskrivit vad en UX-writer gör här. I korta drag jobbar en UX-writer tillsammans med produktutvecklare och programmerare för att skapa användarvänlighet med hjälp av text. Den där knappen på intranätet som inte syns skulle ha behövt både en utvecklare som kunde skapa själva knappen, och en UX-writer som med text beskriver vilken handling den leder till. En UX-writer hjälper helt enkelt till att bringa klarhet utifrån användarens perspektiv. Det handlar mycket om psykologi, men också om just framdrift, att få människor att förstå och agera. Ryan Farell, Content Strategist och UX-writer at GoodRX beskriver UX-writing som The ultimate form of clarity in communication.

Det är kittlande. Och det måste vara framtiden att öka användarvänligheten för människor istället för att få dem att känna sig korkade. För mig är det ytterligare ett verktyg i skribentlådan och en rejäl utmaning. När jag började använda Twitter i början av 2009 kändes 140 tecken ohyggligt lite, men man vande sig snabbt vid det (idag får man ju använda 280, vilket plötsligt känns väldigt mycket). För en UX-writer handlar det om ett eller ett fåtal välvalda ord, eller ännu hellre bara en symbol.

 


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *